6_ICONA.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

TOTA UNA SETMANA… TIRANT DE LLETRA! 

Entre el 3 i el 9 d'octubre, la XVIII edició del Tirant de Lletra de Na Jordana va celebrar amb literatura i trobades culturals el dia de la Comunitat Valenciana.

El passat 3 d'octubre, en la nostra seu social, es van iniciar les lectures dramatitzades del “Tirant lo Blanc”, en la versió d'Anna Marí, Josep Daniel Tormo i Josep Vicent Valero (Crit Companyia de Teatre); amb tots els lectors i totes les lectores que han volgut compartir esta activitat cultural que ha complit la seua XVIII edició. Com en altres convocatòries, al llarg de la setmana s'hi han donat una sèrie de trobades i activitats lúdiques vinculades a la lectura de la nostra novel·la més universal.

El dia 4 a la vesprada, va tenir lloc la sessió “Tirant d’esport” amb la participació de Josep Lluis Garcia Vayà “Pepelu” i Dani Cárdenas Líndez (jugadors del Llevant U.E.) i de la periodista i escriptora Fani Gran Serrano, una altra col·laboradora habitual del Tirant. Eixa mateixa nit, vam gaudir amb “Les intimitats del Tirant”, la lectura dels episodis més eròtics de la novel·la, a càrrec de periodistes i locutors d'À Punt: Joan Llobell (del programa de literatura de TV i ràdio “Plaerdemavida”), Joan Espinosa (presentador de “Family Duo”), Irene Rodrigo (presentadora d' “Una habitació pròpia”), Maria Josep Poquet (presentadora del programa “Plaerdemavida”) i Esperança Camps (subdirectora d'informatius).

El divendres dia 5 a la vesprada vam celebrar “Els berenars del Tirant”, jornada d'animació lectora a càrrec de Vicenta Llorca i la presentació del seu llibre “La delicà de Gandia” a la població escolar de la demarcació i als fallers i falleres infantils de l'Agrupació de Falles del Barri del Carme; amb la participació en les lectures de les candidates a fallera major infantil de València 2019.

El dissabte dia 6 al matí, el nostre col·lectiu va visitar el Palau dels Borja (seu de les Corts Valencianes) on van ser rebuts pel president de la institució, Enric Morera, qui va realitzar una visita guiada per l'edifici. Eixa mateixa vesprada, en la Sala Alfons el Magnàmim del Centre Cultural de la Beneficència, vam poder gaudir del concert “La València del Tirant” a càrrec del grup El Cudol, amb una selecció d'obres que ens van transportar a l'època del Tirant en un recorregut imaginari per la València d'aquells anys. El concert, dirigit per Antoni de la Asunción, va suposar també l'estrena absoluta de la peça “Tirant” –composta pel propi director- dedicada a la falla Na Jordana i al seu compromís cultural especialment amb el “Tirant de Lletra”.

Les lectures dramatitzades van prosseguir el diumenge 7 al matí i van concloure el dia 8 i per tercer any consecutiu, Tirant va morir en el pati del Palau de la Generalitat. Una cerimònia de cloenda presentada per Nuria Llopis Borrego i que va comptar amb la participació en la lectura dels últims episodis de la novel·la de Vicent Cucarella Tormo (Síndic Major de Comptes), Mónica Oltra Jarque (Vicepresidenta del Consell i Consellera de Polítiques Inclusives), Joan Ribó Canut (Alcalde de València) i Ximo Puig Ferrer (Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana); qui també va dirigir unes paraules agraint el compromís de Na Jordana per la nostra llengua i el nostre patrimoni, subratllant la vigència dels valors de la novel·la de Martorell. En el mateix acte, el nostre president Pere Borrego Pitarch, va pronunciar un discurs fent balanç de la rellevància cultural del Tirant de Lletra i de la labor realitzada per la nostra associació.

En la mitjanit del 8 d'octubre, i com és habitual, va tenir lloc en la nostra seu social la sessió de cafè-teatre “Les golfes del Tirant”, després del tradicional sopar “Les viandes del Tirant”. Enguany, vam gaudir de la posada en escena de l'obra “Joanot” a càrrec de Joan Nave Fluixà –Esclafit Teatre- un repàs dramatitzat i humorístic per les vivències del Tirant i del propi autor de la novel·la, Joanot Martorell.

El dia 9 al matí, i abans del dinar en la nostra seu social per a celebrar el dia de la Comunitat Valenciana i com a últim acte de la present edició, es va realitzar la foto corporativa del col·lectiu promotor de la XVIII edició a l'antic Convent del Carme (Plaça del Portal Nou) recentment restaurat com a centre cultural Convent Carmen.

Agraïm la col·laboració i participació de tots els que han compartit esta activitat amb nosaltres. Un Tirant de Lletra que, als seus 18 anys, ha demostrat novament el seu vigor com a trobada cultural i les seues ganes de seguir renovant-se amb més ganes i més motivació any rere any.

Us esperem en la pròxima edició.

Llarga vida al Tirant de Lletra!

Visca el Tirant de Lletra 2019!.

{oziogallery 687}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra