3_ART.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

COMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ CULTURAL FALLERA NA JORDANA, AMB OCASIÓ DEL PLAGI DEL PROJECTE ODISSEA (2013)

 Arran la publicació als mijans d’informació i xarxes socials del plagi comés pel Sr. José Bartolomé, secretari del Gremi d’Artistes Fallers de València, del projecte Odissea, que es va plantar a la demarcació de la falla Plaça Na Jordana en 2013,...

l’Associació Cultural Fallera Na Jordana vol manifestar el seu malestar per l’evident manca d’ètica professional i respecte al treball dels seus companys, per part d’una persona que és membre de la directiva del Gremi que justament ha de vetlar per la defensa dels interessos dels seus agremiats. Amb la seua actuació, el Sr. Bartolomé ha atemptat contra els drets a la propietat intel·lectual del reconegut il·lustrador Ramon Pla, autor de l’esbós i projecte gràfic Odissea. Juntament amb això, ha faltat com a poc al respecte degut als realitzadors de l’esmentat projecte, els artistes fallers agremiats Manolo García i Javier Álvarez Sala-Salinas. I per últim, ha fet ús per al seu propi interés i sense cap autorització d’un projecte produït i finançat per l’Associació Cultural Fallera Na Jordana, amb un guió desenvolupat per Joan S. Blanch, Jesús I. Català i Vicent Borrego, aprofitant-se d’eixa manera d’una idea original. El Sr. Bartolomé ha volgut, amb el projecte que ha signat per a la Foguera Campoamor Norte d’Alacant en 2014, explotar l’èxit que el projecte Odissea trobà entre el públic de les falles de la ciutat de València i el ressò que generà al seu moment.

Per tot açò, l’Associació Cultural Fallera Na Jordana exigix una disculpa pública al Sr. Bartolomé i insta al Gremi d’Artistes Fallers de València a què, més enllà de la declaració d’intencions que manifesta al comunicat que ha difòs, arbitre les mesures efectives i justes per garantir definitivament el respecte als drets intel·lectuals d’uns creadors que projecten la seua obra artística pel millor nom i presència pública de les festes falleres.

Pere Borrego Pitarch

President

Associació Cultural Fallera NA JORDANA

Medalla d’Honor Consell Valencià de Cultura 2002

 

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra