4_CULTURA_a.png

SPONSOR PRINCIPAL

PATROCINADORS

UN PROGRAMA DEL TIRANT… A TOTA ULTRANÇA! 

Este 2018, una de les propostes culturals que suposa un gran orgull per a Na Jordana, el Tirant de Lletra -la lectura col·lectiva de l'obra universal de Joanot Martorell per a commemorar el dia del poble valencià el pròxim 9 d'octubre- arriba a la seua majoria d'edat. XVIII ininterrompudes edicions que han de celebrar-se només de la manera en què Na Jordana sap fer-ho: amb magnificència i a tota ultrança. Per a tal efecte, el passat dia 27 de setembre, en la seu del Consell Valencià de Cultura, va tenir lloc la presentació als mitjans del programa d'activitats vinculat a la XVIII edició del Tirant de Lletra.

La periodista Verónica March va ser l'encarregada de conduir l'acte, que també va servir per a presentar les imatges gràfiques de les principals activitats de la present edició, signades per Vicent Ramón Pascual (cartell general de la XVIII edició), Martín Forés Sanz (cartell del III Aplec Tirant de Xirimita i Tabal) i Javier Valient (cartell de la sessió d'obertura del dia 2 d'octubre a càrrec del grup de teatre LA CUBANA).

Jesús Huguet Pascual, secretari executiu del Consell Valencià de Cultura i responsable de l'exposició “Tirant  lo Blanc. Un cavaller il·lustrat” que des del pròxim dia 30 d'octubre podrà visitar-se en la nostra seu social, va lloar en la seua intervenció el potent caràcter cultural de Na Jordana en la seua constant tasca per la llengua i per la identitat a través de les Falles amb activitats i trobades com el mateix Tirant de Lletra.

A continuació, la pregonera de la present edició –Empar Marco i Estellés, directora general d’À Punt- va llegir el discurs que es farà públic en la sessió d'obertura, tot subratllant la importància del  Tirant lo Blanc com un clàssic absolut, la lectura del qual pot i deu revisitar-se des de la nostra perspectiva actual.

L'acte va concloure amb les paraules del nostre president, Pere Borrego Pitarch, tot agraint la participació i la col·laboració de tots els agents i patrocinadors vinculats a esta particular trobada cultural, animant a la participació en les lectures col·lectives –que enguany, a més, eixiran de la nostra seu social cap a les seus de les principals institucions valencianes en la nostra ciutat- i en les activitats de l'extens programa que pot consultar-se en la nostra web.

Seguidament, va tindre lloc la foto de família junt als nostres màxims i màximes representants de 2019: Diana Rey Pajares i Claudia Guillén Bartual -fallera major i fallera major infantil- i Guillermo Villena Romero -president infantil-.

{oziogallery 683}

Representants

 

Monuments

 

Tirant de Lletra